Dethleffs campers blijven populair

Dethleffs campers

De Duitse firma Dethleffs produceert al ruim 80 jaar lang voertuigen voor kampeervakanties. En nog steeds worden alle modellen ontworpen en gebouwd in de fabriek in de Zuid-Duitse plaats Isny im Allgäu. Ruim 1000 werknemers zijn verantwoordelijk voor de verschillende modellen campers en caravans die jaarlijks de fabriek verlaten. De groeiende populariteit voor campers heeft ervoor gezorgd dat in 2016 een nieuwe 10.000 m2 grote fabriekshal is bijgebouwd. Succesvolle modellen

De allereerste Dethleffs camper stamt uit 1983. De Pirat is het pioniersmodel en weet een nieuwe groep klanten aan zich te binden. De Globetrotter CB-D uit 1985 wordt nog altijd gezien als een voorbeeld voor camperdesigns en kreeg veel navolging. De Artist uit 1999 kreeg deze rol voor campers in de 20ste eeuw. De Espirit A 7870 is baanbrekend door het gebruik van drie assen, waardoor de camper een lengte bereikt boven de 8 meter. Modellen uit de premium klasse vanaf 2000 zetten een nieuwe standaard neer voor luxe camperen. Bijzonder zijn ook de eerste modellen speciaal gericht op vrouwen. Deze zogenaamde „Frauenmobile“  zijn vanaf 2006 verkrijgbaar. De huidige modellen

Anno 2019 zijn campers van Dethleffs in een ruime schakering verkrijgbaar. De modellen zijn te koop onder de namen Globebus, Trend, Pulse, Magic Edition, Globeline, Esprit Eighty Hight, Alpa, Globetrotter XLI en Globetrotter XXL. Hiermee heeft het bedrijf veel keuze uit campers tot 3500 kilo en tussen de 3500 en 7500 kilo. Dit verschil is belangrijk omdat een camper met een totaal beladen gewicht inclusief inzittenden van maximaal 3500 kilo gereden mag worden met een gewoon autorijbewijs. Voor zwaardere campers is er een speciaal rijbewijs "C" nodig.Een Dethleffs camper kiezen

Klanten kiezen eerst voor een model camper. Een alkoof heeft slaapplaatsen boven het bestuurdersgedeelte, bij een integraal lopen de cabine en woongedeelte in elkaar over, terwijl bij een halfintegraal duidelijk een scheiding is tussen de cabine en het campergedeelte. Zoals een camper betaamt, heeft de klant veel keuze uit de inrichting. Vooral het aantal slaapplaatsen en soort bedden zijn hier van belang. Er is keuze uit losse bedden, een stapelbed, een tweepersoonsbed, een alkoofbed of een hefbed. Ook de keuze van de motor heeft invloed op de uiteindelijke prijs van de camper. Onafhankelijk van het gekozen model zijn de campers van Dethleffs altijd luxe uitgevoerd en gebouwd met premium materialen. Hierin onderscheiden ze zich van andere merken die soms kiezen voor eenvoudige oplossingen. Opvallend binnen de modellenlijn van Dethleffs is het ontbreken van de momenteel zeer populaire buscamper. De Globebus is momenteel het kleinste model, maar heeft met een minimale lengte van 599 cm al een flinke lengte.


Delen