Schoenen voor outdoorsport

Bergschoenen

Indien we over een outdoorsport praten, verwijst deze term naar een vrijetijdsbesteding die vaak in het buitenland wordt gedaan. Er kan hierbij worden gedacht aan een beweging in een natuurlijke omgeving. Voor een outdoorsport kunt u bijvoorbeeld kiezen aan kanoën, wandelen in de bergen, zeilen, hardlopen, bergbeklimmen en zo zijn er nog tientallen andere bezigheden te bedenken die met outdoorsport te maken hebben. U kunt een outdoorsport alleen beoefenen maar ook in groepsverband. Wanneer u in de bergen gaat wandelen, is het raadzaam dat altijd met meerdere personen te doen. Er kan altijd wat gebeuren wat u niet vooraf kon voorzien. Outdoorsporten kunnen fysiek, mentaal en emotioneel belonend zijn. De outdoorsporten kunnen meewerken aan de lichamelijke gezondheid van de mens. U leert in groepsverband risicobeheersing te gebruiken en u bouwt sociale contacten op. In de bergen bent u vaak op elkaar aangewezen. U gaat tijdens de wandelingen op zoek naar de grens van uw uithoudingsvermogen. Ook bent u, als u een bergwandeling gaat maken, op zoek naar een bepaalde vorm van avontuur en opwinding. In de groep laten we zien wat we allemaal kunnen. De een kan meer dan de ander. Er moet altijd rekening worden gehouden met de zwakste uit de groep. Er zijn ook bergwandelaars die speciaal de bergen intrekken voor het vinden van rust. Ze genieten van het buitenleven en de ontspanning. Dergelijke wandelingen worden ook vaak gebruikt om de teambuilding te versterken. 

Wandelvakantie

U zou een wandelvakantie kunnen boeken. Hierbij sluit u zich dan aan bij een groep die onder begeleiding van een gids de bergen in trekt. U kunt dagtochten boeken waarbij u overdag wandelt en 's nachts weer terugkeert naar een lodge. Dit dan voor een warme maaltijd en een comfortabel bed. U kunt ook voor enkele dagen de bergen intrekken onder begeleiding van een gids. Hij weet waar er overnacht kan worden en zal u tijdens het maken van de tochten de mooiste plekken laten zien. Onder begeleiding van een gids weet u zeker dat u ook weer heelhuids terugkomt. 


Bergschoenen

Voor het maken van lange wandelingen in de bergen heeft u goede bergschoenen nodig. De bergschoenen moeten comfortabel en gemakkelijk aan te trekken zijn door middel van veters. Er moeten bij de bergschoenen geen drukplekken zijn die blaren kunnen veroorzaken. Hij moet steun bieden rond de enkels omdat u in de bergen op ongelijke paden loopt. De zool moet een grof profiel hebben, zodat u niet snel zal uitglijden. De schoen moet soepel zijn onder de bal van de voet en goed afrollen, omdat de zool afgerond is. De schoen moet ook niet zorgen dat uw voeten overmatig gaan transpireren.  U moet de schoen vooraf passen. Hij moet zeer goed rondom uw voet aansluiten. Pas de schoenen voordat u ze koopt. U moet er eerst een stukje mee gelopen hebben om te weten of de schoen goed voor u is. Kijk voor een ruim assortiment aan bergschoenen bij Kampeercentrum de Jong.


Delen